ورود کاربران

پنجم ربیع الاول

1- وفات حضرت سکینه سلام الله علیها

حضرت سكينه سلام الله علیها، دختر ابى عبدالله الحسين علیه السلام و  رباب، دختر "امرء القيس" است. نام اصلى وى " آمنه" يا "اميمه" بود و مادرش رباب، او را به "سكينه" ملقّب ساخت.

اين بانوى شريف ِعلوى، در دامن مهرانگيز پدر ارجمندش حضرت امام حسین علیه السلام و مادر گرانمايه ‏اش حضرت رباب سلام الله علیها و عمه بزرگوارش حضرت زينب كبرى سلام الله علیها پرورش يافت و از راهنمايى و تربيت ناب برادرش حضرت على بن الحسين علیه السلام - معروف به زين العابدين - در ايّام امامت آن بزرگوار، بهره ‏هاى وافر يافت.

وى از زنان خردمند و داناى عصر خويش بود , علاوه بر بهره ‏مندى كامل از حُسن جمال، از فضايل معنوى مانند تعّبد، تديّن و تقواى الهى نیز برخوردار بود و در زمينه شعر، سخنورى و فصاحت بيان، از ممتازان عصر خود و خانه وى هميشه مجمع اُدبا، شُعرا و سخن سرايان عرب بود.

 

درباره تاريخ تولّدش، اطلاع دقيقى در دست نيست. او در مدينه و در اواخر عصر امامت حضرت امام حسن مجتبى علیه السلام ديده به جهان گشود. گفته اند که وى در واقعه ی عاشورا، دخترى رشيد و بالغ بود. برخى از مورّخان، سن وى را در واقعه ی كربلا، بين ده تا سيزده سال خوانده ‏اند. بنابراين تولّدش بايد ميان سال‏هاى 47 تا50 هجری قمرى باشد.

در آغاز، تحت كفالت برادر بزرگوارش امام زين العابدين علیه السلام قرار داشت تا اينكه ازدواج نمود و به خانه همسرش نقل مكان كرد. آن حضرت، پس از واقعه ی كربلا، به مدت 57 سال زندگى كرد. و در سنین بين 67 تا 70 سال، در كمال شرافت و عفّت، دار فانى را وداع گفت.

درباره در گذشت اين بانوى بزرگ علوى، دو روايت نقل شده است:

روايت نخست حاكى است كه وى در پنجم ماه ربيع الاوّل سال 117 هجرى قمرى و در عصر خلافت "هشام بن عبدالملك" و در حاكميت "خالد بن عبدالملك بن حارث"، در مدينه بدرود حيات گفت و روايت ديگر می گويد كه وى در پنجم ماه ربيع الاوّل سال 126 هجرى قمرى در مكّه معظمه وفات يافت.

 منابع:

1. کتاب "منتهی الآمال"   

2. کتاب "وفيات الأعيان"    

3. کتاب "اعلام النّساء"    

4. کتاب "وقايع الايام"

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید